Kiegészítők

Kiegészítők

Minden, amire szüksége lehet a tökéletes nyílászárókhoz
A méretre készült nyílászáróknak természetesen harmonizálniuk kell azzal az épülettel, amelynek részei, illetve stílusosan illeszkedni az adott környezethez. Kínálatunkban megtalálja a funkcionális kiegészítők széles választékát, amelyek szó szerint minden újonnan elkészített ablakot vagy ajtót felékesítenek. A eredeti színektől, lakkoktól és mázaktól, amelyekkel a kívánt árnyalatot és textúrát elérjük, egészen a tömítőszalagokig, a legjobb anyagokból készült ablakpárkányon át a kilincsekig.

Az ablakok és ajtók kiegészítői, illetve tartozékai a végső, ámde nem kevésbé fontos részletek, ezért a kiválasztásukra és az összhangra különös figyelmet fordítunk.

  • A zsaluziák és redőnyök a házak, lakások valamint irodák árnyékolórendszerének szerves részét képezik. A belső zsaluziák széles skáláját kínáljuk, stílusos díszítéssel. Az ablakokat kiegészítheti hasznos rovarvédő hálókkal. Szúnyoghálóinkat méretre készítjük. Tökéletesen légáteresztőek és maximális a fényáteresztésük. Választhat gördülő, nyitható vagy eltávolítható hálók közül.
  • A minőségi ablaktáblák védik otthonát a fagytól, erős napsugárzástól és külső zajoktól. Segítenek a magánélet tiszteletben tartásában és jó hőszigetelők. Olyan külső és belső ablakpárkányokat kínálunk, amelyek megfelelnek az összes szükséges műszaki paraméternek és hosszú élettartamúak.
  • Kiegészítőket tartalmazó kínálatunkban kiváló minőségű vasalatok, tömítőszalagok, árnyékolók, zsaluziák, szúnyoghálók és eltérő anyagokból készült ablakpárkányok is megtalálhatók. Kiegészítő termékeink csoportjába tartoznak a különféle takaró és díszítő ablakfóliák, fa eurohasábok és változó típusú üvegek.

Redőnyök

A minőségi rolók nem csak az ablakok esztétikai kiegészítői, hanem a természetes klímát is megőrzik otthonában vagy lakásában. Védik ablakait a sérülésektől, a kíváncsi tekintetek elől és a lehetséges betörésektől. Lehúzása után a külső zajok szintje automatikusan csökken. Az rolók kézzel vezérelhetők, vagy motorhajtást is hozzáadhatunk az Ön igényei szerint, ami megkönnyíti az árnyékolók kezelését. Rolóink a legkiválóbb anyagokból készülnek, páratlan tartóssággal.

predokenna-roleta-pento-xp

PENTO XP külsőtokos redőny

Ötszögű tok – a külsőtokos redőnyök akár 30%-kal csökkentik a hőveszteséget és szabályozzák a meleget a beltérben. A nyílászáró elé kerül beépítésre, amivel automatikusan elkerüljük a hőhidak létrejöttét. A PENTO XP redőnyök kiváló minőségű, felületkezeléses alumínium alapanyagokból készülnek, amelyek nem igényelnek különösebb godozást. A külsőtokos redőnyök hosszú élettartamúak és védik ablakait a mechanikai sérülésektől. A meghajtó mechanikus, speciális hevederrel vagy motorral van ellátva, amely utólag is felszerelhető. Színek széles skálájából választhat.

zaomietacia-roleta-intego-xp-basis-quadro2

INTEGO XP BASIS QUADRO vakolható redőny

Négyszögű, vakolható tok – az építési nyílások kitöltésére általában az innovatív Intego XP rendszert használjuk. Az Intego által megvalósult vakolható redőnyök magas minőségű alumínium anyagokból készülnek, amelyek korróziómentesek, illetve ellenállnak a külső hatásoknak. A különleges felületkezelésnek köszönhetően magas élettartamúak. Manuálisan vezérelheti őket egy praktikus csík használatával, vagy segíthet egy célszravezető motorrendszerrel, amely távvezérléssel is működik. Vakolható redőnyök színes skálája várja nálunk.

nadokenna-vonkajsia-roleta-puro

PURO felsőtokos redőny

A felsőtokos PURO redőnyrendszerek a nyílászáróval együtt, egy munkafolyamatban, egy egységként kerülnek beépítésre, amivel időt és pénzt spórolnak meg. A kiváló alapanyagokból készült redőnyök időjárás és UV-sugárzás álló tulajdonságokkal rendelkeznek. A felsőtokos PURO redőnyrendszer kiválóan véd a nyári forróságok ellen, illetve télen megtartja az optimális hőt a beltérben. Hatalmas előnye a PURO redőnynek, hogy a kereskedelemben kapható összes ablaktípushoz alkalmazható. Kiváló hő- és hangszigetelőképességel rendelkezik. Kezelése lehet kézi vagy motoros, melynek komfortját tovább fokozhatjuk távirányítással.

Zsaluziák

Az árnyékolástechnika külső redőnyök formájában növeli otthona értékét és kényelmét. Kétféle rendszert kínálunk: zsaluziák az ablak előtt vagy a vakolat alatt /eléépíthető vagy ráépíthető zsaluziákat. A zsaluziákat csak motoros meghajtással kínáljuk. A motrot célszerűen a lamellákba helyezzük annak érdekében, hogy a lehető legtöbb helyet spóroljuk meg. A külső zsaluzia rendszerek szúnyoghálóval, vagy textil árnyékolóval bővíthetők. A zsaluziák felszerelése egyszerű, nem igényel semmilyen építési beavatkozást.

predokenne-zaluzie-quadro-xp-rs2

QUADRO XP-RS külsőtokos zsaluzia

Négyszügű tok – a ROMA külsőtokos zsaluziákat modern formatervezés és esztétikus kivitelezés jellemzi. Védelmet nyújtanak a beeső napfény ellen, miközben a zsaluzia lamelláit gombnyomásra közel 180 fokban el lehet fordítani. Tetszése szerint szabályozhatja a beeső fény mennnyiségét, valamint a kilátás szögét. Időkapcsolóval, automatikus vezérléssel, szél- és napfényérzékelővel még komfortosabbá tehető a használata. Az alumínium alapanyag rozsdamentes és nagyon ellenálló. A gondos felületkezelés meghosszabítja a zsaluziák élettartamát.

zaomietacie-zaluzie-integro-xp-rs-basic-quadro2

ZaomVakolható INTEGO XP-RS BASIS QUADRO zsaluzia

Négyszögű, vakolható tok – a vakolható ROMA külső zsaluziák időtálló, minőségi alapanyagokból készülnek. Kiválóan tompítja a külső zajokat, védelmet nyújt az erős napsugarak és az UV sugárzás ellen. A vakolható zsaluzia megfelelő biztonsági elem is egyben, amely védi magánéletét és energiaköltséget takarít meg. A zsaluzia lamelláit 180 fokban el lehet forgatni. A speciális bevonatú alumínium anyag nem korrodálódik és ellenáll a mechanikai sérüléseknek.

Vasalat

Az ajtó- és ablakrendszerek vasalata biztonságos és kényelmes életet garantál otthonában. Minőségi és precíz vasalat nélkül képtelenség lenne olyan kifinomult nyitható vagy billenő rendszereket létrehozni, amelyek általában megkönnyítik, hogy bármilyen térben létezni tudjunk. Vasalataink alkalmazása során technológiánk innovatív, különösen műszaki előnyei és kifinomult formatervezése révén. A vasalatok alakja szinte mindenfajta nyitáshoz igazodik: egy-, kétszárnyú, összecsukható, nyitható-billenő vagy ferde. A vasalatok ízlés szerint variálhatóak, lehetnek láthatóak vagy rejtettek.

Szúnyoghálók

A nyílászárókat védő szúnyoghálóknak manapság minden háztartásban magától értetődőnek kellene lenniük. Védik a lakást a rovarok és más hívatlan látogatók ellen. Kínálatunkban fix hálókat talál, amelyek a különleges forgó horgokkal könnyen hozzáilleszthetők az ablakkerethez. A hálót bármikor leakaszhthatja. Ajtókra a népszerű ajtónyitó hálót javasoljuk, amely a zsanérokkal van felfüggesztve. Választhat egyszerű, illetve önzáró változat között. Népszerű újdonságot jelentenek innovatív pliszé szúnyoghálóink, melyek harmonikaszerűen összecsukódnak. A klasszikus gördülőhálók nagyon praktikusak, hiszen igényei szerint ki vagy behúzhatja őket.

Eurohasábok

A minőségi fából készült euroablakok előállításához szükséges alapvető félkész termékek az eurohasábok. Egy háromrétegű ragasztott hasábról van szó, kiváló formai stabilitással és magas szilárdsággal. A fából készült euroablakok kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, egészségre ártalmatlanok, megfizethetőek és a természetes megjelenésük van a belső térben.

A lucfenyő a legelterjedtebb építési faanyag Szlovákiában. Lágy, selymes, fényes textúrája jól bírja a hőséghet és a telet. Rááadásul csodás az illata. Ebből a kiváló minőségű fából gyártjuk euroablakaink nagy részét. A lucfenyő alkalmas különböző típusú felületkezelésre (festés, viaszolás, mázolás).

A borovi fenyő kemény, ugyanakkor rugalmas. Finomabb szerkezete van, mint a lucfenyőnek, de hangsúlyosabb évgyűrűkkel rendelkezik. A borovi fenyő jól ellenáll a túlzott nedvességnek, illetve nagyon tartós faanyag.

A tölgyfa már időtlen idők óta kedvelt alapanyag az asztalosiparban, különösen a bútorgyártás területén. Robusztusabb euroablakokat is készítünk luxus kivitelben,melyeket magas ellenállás jellemez az időjárási hatásokkal szemben. A tölgyfa kivételesen ellenálló a rovarokkal vagy penésszel szemben is. Ugyancsak jól tolerálja a nedvességet és a komoly hőmérsékletváltozásokat.

A Meranti nevezetű trópusi fából nagyon alacsony tágulású és magas formai stabilitással rendelkező euroablakaink készülnek. A Meranti olyan természetes impregnáló anyagokat tartalmaz, amelyek kiváló ellenállóképességet biztosítanak a külső hatásokkal szemben.

Ablakok karbantartása

A jótállás utáni szolgáltatás részeként az ablakok hasznos ellenőrzését és utólagos karbantartását rendelheti meg. Szakembereink ellátogatnak otthonába, hogy ellenőrizzék ablakai állapotát, vasalatát és az egyéb kiegészítők állapotát. Szükség esetén munkatársaink elvégzik a fa részek átkenését, karbantartását illetve egyéb kezelését az Adler Pflegeset-Plus termékekkel. ATop Clear nevű termék feloldja a szennyeződéseket és hatékonyan zsírtalanít. A Top Finish gondoskodik a mikroszkopikus repedésekről, egyesíti és fényessé teszi a felületet.

Színek

A fa ablakok rendszeres karbantartást igényelnek. Az Adler egyedülálló HighRes rendszere azonban akár 10 évig is garantálja a fa ablakok tökéletes megjelenését és maximális védelmét bármiféle karbantartás nélkül! A szabványos gyártási eljárások betartásának, valamint a felületi kezeléseknek köszönhetően fából készült ablakai hosszú évekig kibírják anélkül, hogy nagyobb beavatkozásokra vagy további utólagos gondoskodásra lenne szükségük.

Ablakpárkányok

Kétféle ablakpárkányt állítunk elő: kb. 2 mm vastagságú alumínium párkányokat, amelyek kitűnnek formai stabilitásukkal, ellenállnak a külső hatásoknak és rendkívül alacsony hőtágulással rendelkeznek. A második típus a fából készült belső ablakpárkányok, amelyek természetesen harmonizálnak a fa ablakokkal és formatervezésben kiegészítik őket.

Ablaktáblák

Fenyőfa vagy egyéb trópusi (teak, meranti) fából készült ablaktáblákat gyártunk. Az ablaktáblák használata hagyományos árnyékolási módszer, amely védi otthonát az időjárás szeszélyeivel szemben. A klasszikus fa ablaktáblák javíthatják a hőszigetelést – nyitott lamellákkal 10%, zárttal pedig 14% -kal. A különleges impregnáló komponenst és egy UV-szűrővel ellátott külső lakkot tartalmazó máz szépen kiemeli a fa rajzolatát.